Intervju med Jonny Karlsson kring försäljningen till KB18

2020-03-31

 

Vad fick dig att sälja KS Industriservice och Däldens Mekaniska?

Jag hade funderat på det under en tid och förra våren väcktes en tanke, som sedan har mognat. När jag väl har en tanke driver jag igenom saker och ting. Samtidigt var en viktig förutsättning för mig att säkra tryggheten för de 36 familjer vars försörjning kommer från mina företag. Det är inte bara pengarna, man har ett ansvar för de som jobbar i företagen och deras familjer. Vi är stora i vår bransch och en av de större arbetsgivarna i Tidaholm.

  

Vilka är styrkorna i KS Industriservice och Däldens Mekaniska?

Det är vårt driv. Att vi vill erbjuda bra produkter, vara omtyckta av kunderna, vara flexibla och ha korta leveranstider. Vi har bredden från små detaljer till stora. Det har gjort att vi har fått in stora kunder till företaget och blivit utsedda till gasellföretag av Dagens Industri samt vunnit Almipris. Våra kunder litar på oss, att vi kan knyta ihop hela paket till kunderna. Vara deras partner.

  

Vilken är vinsten för KS och Dälden att jobba tillsammans med Mekverken inom KB18 Industri?

Det blir ytterligare en viktig resurs som stärker vårt erbjudande och vår leveranskapacitet, vilket kommer att ge oss nya och ännu större uppdrag. VI har redan sedan tidigare gynnats av trenden att flytta viktig produktion närmare beställaren och jag tror att Corona-krisen ökar insikten hos kunderna om fördelen med korta leveranskedjor.

Mekverken har också, bland mycket annat, en kompetens inom automation som kompletterar vår, liksom en maskinpark där vi kan lägga jobb som vi tidigare fick köpa in externt. Och inte minst, det är trevliga människor med sunda företagsvärderingar som jobbar där! 

   

Varför fastnade du för KB18?

KB18 dök upp bland flera andra intressenter och jag bestämde mig tidigt för att gå vidare med Håkan och Micke. De är jordnära, förstår hur vi arbetar och delar vårt synsätt på företagande. Jag känner att det här kommer att bli riktigt bra! KB18 har precis samma idé som jag om hur vi tillsammans kan utveckla bolagen för framtiden.